مهلت ثبت نام دیر هنگام:

معرفی چالش

موضوع چالش: فضایی برای درنگ

موضوع چالش: فضایی برای درنگ

در روزگاری زندگی می‌کنیم که ذهن انسان بیش از هر زمان دیگری گرفتار و پرمشغله است و فرصتی برای اندیشیدن عمیق باقی نمی‌گذارد. در دنیایی که سرعت بر کیفیت غلبه کرده، ما دائماً در حال پردازش اطلاعاتی هستیم که بسیاری از آن‌ها نه ضرورتی در زندگی ما دارند و نه تأثیری واقعی بر آن. این حجم بیهوده از اطلاعات، فضای ذهنی ما را پر کرده و ما را از فهم مسائل اساسی و اندیشیدن به امور مفید بازمی‌دارد | علاوه بر پیچیدگی‌های زندگی مدرن، تکنولوژی، رسانه‌ها و فضای مجازی نیز به این مشغولیت ذهنی دامن زده‌اند، توجه ما را به مسائل کم‌اهمیت کشانده و انسان را در یک دنیای مجازی و موهوم غرق کرده‌اند. در این جهانِ پرشتاب، انسان به‌نظر می‌رسد موجودی مسخ‌شده باشد که راه خود، اهداف و حتی رویاها و آرزوهایش را گم کرده است.

"آنچه امروز انسان بیش از هر چیزی به آن نیاز دارد، نه دریافت اطلاعات متنوع، بلکه تاملی است که او را به حقیقت خویش و زندگی بازگرداند." | "در این میان، 'اریب' ما را به 'درنگ' دعوت می‌کند، تا از طریق این درنگ، خویشتن خویش را بازیابیم و جهان خویش را بازآفرینیم. گروه اریب باور دارد که معماری می‌تواند نقش بسزایی در این امر ایفا کند. مواجهه با برون و درون یک اثر معماری می‌تواند انسان گم‌گشته را به 'درنگ و تامل' فرا خواند. اریب معتقد است که اگر چنین فضایی انسان را به تامل وادارد، ماموریت خود را به انجام رسانده است؛ زیرا درنگ و تامل، نقطه آغازین بسیاری از تحولات است."

هدف این چالش، استفاده از معماری به عنوان ابزاری برای ایجاد فضایی جهت درنگ و تامل و همچنین تأکید بر اهمیت آن در زندگی است. بدین منظور، سایت فرضی‌ای که با دغدغه‌های چالش همسو است در اختیار شرکت‌کنندگان قرار گرفته تا خلاقیت خود را در طراحی این فضا به چالش بکشند.

هیأت داوری

تاریخ های مهم

اعلام نتایج/اهدای جوایز 1403/10/14
داوری 1403/09/30
بررسی اولیه 1403/09/15
بارگذاری اثر 1403/09/10-1403/07/10
ثبت نام زود هنگام 1403/08/10-1403/07/10
ثبت نام دیر هنگام 1403/09/10-1403/08/11

شرایط ثبت نام

شرایط و ظوابط شرکت در چالش

آثار نباید پیش از اعلام رسمی مسابقه در هیچ رسانه‌ای اعم از دیجیتال و کاغذی منتشر شده باشد. این چالش دارای یک برنده و هشت فینالیست خواهد بود.* پوستر ارسال‌شده باید فاقد نام و نام خانوادگی طراح باشد و در صورت درج نام طراح روی طرح، مورد بررسی قرار نخواهد گرفت.* شرکت در این مسابقه با ثبت‌نام در مدت‌زمان تعیین‌شده امکان‌پذیر است.* شرکت برای عموم آزاد است، بدون نیاز به ارایه مدارک حرفه ای. طرح پیشنهادی می تواند بصورت تک نفری یا تیمی(حداکثر سه نفر) تهیه شود.* طراح با شرکت در این مسابقه حق هرگونه استفاده و انتشار چاپی و دیجیتالی و برگزاری نمایشگاه از اثر ارسالی را با حفظ حقوق معنوی خود برای پلتفرم اُریب قائل می‌شود.* طرح‌هایی که از آثار دیگر هنرمندان (ایرانی یا خارجی) اقتباس شده باشد، مورد بررسی قرار نخواهد گرفت.* محدودیتی در استفاده از هر تکنیک و ابزار دستی یا دیجیتال وجود ندارد.* هر شرکت‌کننده مجاز به ارسال یک اثر است؛ به عبارت دیگر هر شخص مجاز به عضویت در یک گروه می باشد.* افرادی که ارتباط شخصی یا حرفه ای نزدیک با هیئت داوران یا سازمان دهندگان مسابقه دارند، مجاز به شرکت در مسابقه نیستند.*

هزینه شرکت در چالش

"ثبت نام زود هنگام: 350,000 تومان / ثبت نام دریرهنگام: 450,000 تومان / سومین دوره چالش اریب حامیان مالی ویژه‌ای نداشته و تنها با حمایت‌های مادی و معنوی عمارت چند منظوره ارثیه، دفاتر معماری و شرکت‌کنندگان پیش می‌رود.* هزینه‌های ورودی و حمایت های مالی، صرف پوشش هزینه‌های برگزاری می‌شود که شامل جوایز، پلتفرم آنلاین، نیروی انسانی، پوشش رسانه‌ای، تندیس‌ها، لوح‌های تقدیر مراسم اختتامیه و سایر هزینه‌های مرتبط است.

جوایز

لازم به ذکر است که مسابقه شامل یک برنده و 8 فینالیست خواهد بود که مجموع 9 اثر در وبسایت و صفحات رسمی اریب و حامیان رسانه ای رویداد به نمایش گذاشته خواهد شد.

برنده چالش (orib winner) * * نشان طلای اریب به ارزش 60.000.000 تومان *تندیس و لوح تقدیر *عضویت در تیم منتخبین اُریب( حق رای داوری در چالش چهارم اریب) *مصاحبه اختصاصی
فینالیست ها (runner-up) تقدیر از 8 اثر فینالیست

حامی

عمارت ارثیه، با مدیریت علی موذن، حاصل بازسازی و احیای هوشمندانه خانه‌ای تاریخی از اواخر دوره قاجار در شهر قزوین است. این عمارت با ترکیب معماری اصیل ایرانی و تزئینات هنری زیبا، علاوه بر تبدیل شدن به فضایی عمومی با کاربری کافه و رستوران، بستری مناسب برای برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری فراهم کرده است. عمارت ارثیه، در راستای حمایت از جوانان و استعدادهای نوظهور، حامی سومین دوره رویداد چالش اریب می‌باشد

نتایج

برنده چالش 1
تغداد آثار فینالیست 8
تعداد آثار راه یافته به داوری 61
تعداد آثار دریافتی 61
تعداد شرکت کنندگان 203

برنده چالش (orib winner)

طراح: محمد حسن حبیبی دهکردی

تیم طراحان: صالح بیات

شهر: تهران

چه چیز در پس تمام این دویدن ها نهفته است؟ مرگ،اجتناب ناپذیرترین حقیقت زندگی،انسان را به لحظه ای درنگ و وانهادن روزمرگی هایش فرو می برد. وفاتی پیش از فوت و زدودن جان از هر آنچه غیر ضروریست،نخست قدم شناخت خویشتن حقیقی است. شاید مرگی آگاهانه و قبری که به اختیار درون آن استقرار می یابیم،درنگ گاه انسان معاصر باشد. ورودی طرح با الگوی حرکت شهری در سطح همراه می شود و عبور کنندگان را در یک پرسپکتیو دعوت کننده قرار می دهد. کاربران پس از قرار گرفتن در این پرسپکتیو با حجم سنگینی در مسیر حرکت خود مواجه می شوند که الگوی حرکت شهری را شکسته است. این حجم سنگین به مانند سدی در مقابل پرسه در سطح عمل می کند و انسان را به درون فرامی خواند. در زیر این حجم سنگین، اتاقک هایی انفرادی تدارک دیده شده اند و با حضور نامنظم خود میل به سکون را در انسان تقویت می کنند. این اتاقک ها متصل به شکاف های درون حجم بالای سر کاربران هستند و امکان حضور در خلوت فردی،بدون امکان حرکت در سطح را فراهم می کنند. در حقیقت،این اتاقک ها تداعی کننده ی قبر هستند و منظرگاهی که رو به آسمان در اختیار کاربران قرار می دهند،همان قابی است که هنگام استقرار در قبر قابل مشاهده است. در نهایت کاربر پس لحظه ای درنگ در هسته ی وجودی خویش و جست و جوی حقیقت و چرایی خود به جریان زندگی در سطح بازمی گردد.

مصاحبه با برنده
مجموع امتیاز داوران:
75/100

فینالیست ها

طراح: ایمان پورابراهیم

شهر: فارس

طراح: امیرحسین سعیدی مجد

شهر: خراسان رضوی

طراح: عرفان سادات سرکی

شهر: تهران

طراح: سپیده مغانی

شهر: آذربایجان شرقی

طراح: مطهره صادقی

شهر: تهران

طراح: آیلار اردویی

شهر: تهران

طراح: الهام ذاکری

شهر: قم

طراح: کیمیا خبازیان

شهر: یزد

اختتامیه

تصاویر اختتامیه و اهدای جوایز

اختتامیه سومین دوره چالش ملی اُریب

همراهان رسانه ای